Plocka ned timmerstommar

Jag funderar på att köpa en gård i Ångermanland med två timrade hus. Husen har fått träpanel och är fullt iordningställda för boende, om än i mycket slitet. Enligt mäklaren är timmerstommarna i bra skick. Hur gamla de är ursprungligen är det ingen som vet men de är monterade på 50- resp 80-talet. Jag är ute efter tomten och funderar på att köpa för att montera ned stommarna. är det så mycket jobb så det finns risk att man ångrar sig, bör man anlita experthjälp? Finns det någon efterfrågan tror du på 2-vÅnings timmerstommar? Har du några tips i övrigt?

Svar:
Sälj husen på plats och låt köparen montera ner och frakta bort dem

Byta direktel kostnader?
Vi funderar att köpa huset som ha direktverkande el och skulle vilja ha uppvärmning med fjärvärme. Det finns 7 rum på tillsammans 175 qm. Vet ni ungefär vilken kostnader som handlar det om? (tack så hemsk mycket)

Svar:
Jag har tyvärr inte möjlighet att hjälpa er med kostnads förslag på olika jobb, då priserna skiljer sig över landet, vad det gäller material och arbete, och dessutom bör man se objektet innan man kan lämna ett pris. Men ni kan skälva få ett grepp om material kostnaden om ni läser reklamen från byggvaruhusen.

Matta på källargolv
Har precis köpt villa. Villan är från 1945 men är nydränerad -06.
Frågan är om man kan lägga en sk balkongmatta direkt på källargolvet, en matta med en gummimatta under så att fukten inte går igenom? Frågan är ochsåvart man kan köpa detta?

Svar:
Lägg ett ventilerat skikt på betongen så att ni inte stänger in fukten under mattan. Bygg varuhusen tillhandahåller sådant material.