Ekfanértrappa

Vi har en vacker ekfanértrappa från 1972, som har varit belagd med en heltäckningsmatta runt varje trappsteg. (Det är öppet mellan trappstegen.) Vi tog bort mattan och har sedan dess kämpat för att få bort limresterna som vid det här laget är ganska skitiga. Vi har skrubbat med starka rengöringsmedel av alla slag. Vi har försökt skrapa bort limmet med målarskrapa, men det är näst intill omöjligt. Slipa med sandpapper vågar vi inte eftersom materialet inte är massivt trä utan fanér. Vad ska vi göra? Kan man limma på ny ekfanér? Eller finns det något sätt att ta bort gammalt lim?

Svar
Se till att använda en vass skrapa och skrapa bort allt som går. Sedan finns det speciella limbortagningsmedel men använd det sparsamt så att det inte tränger ner i trät. Slipa med fint sandpapper. Om inte detta fungerar så finns det trapprenoverings bitar som man sågar till och sätter på trappen.